søndag den 1. september 2013

Chocolate Chip Cookies


Jeg har væet så heldig at få besøg af min dejlige veninde som bor i Norge og der skulle da lige være lidt sødt til kaffen. 
Så efter min formiddagssteptime smed jeg lidt i KitchinAiden og det endte med dejlige Chocolate Chip Cookies: 


Sæt ovnen på 180 grader. 

125 g blødt smør,
korn fra en vaniljestang og 
135 g sukker blandes (piskes) til den bliver lys og lidt lufting.

1 æg og 
skal af en citron kommes heri og der blandes godt rundt. 

180 g hvedemel og 
1 tsk bagepulver blandes sammen og sigtes i smør-sukker-æggeblandingen. Bland rund til dejen er ensartet. 

120 g mørke Chocolate Chips (eller mørk chokolade hakket groft) vendes i kagedejen.

Tag en klump dej på størrelse med en spiseske og form til runde kugler. Hver kugle sættes på en bageplade og trykkes en smule flade, ikke helt - de skal nok flyde fint ud i ovnen. Der bliver ca. 12 mellemstore Cookies af denne portion - Det er bedst at nøjes med at lave 6 ad gangen, ellers flyder de helt sammen. 

Sæt pladen i ovnen, gerne på ribben under den midterste - bag i ca 10 minutter. Kagerne skal være en smule gyldne i kanten og stadig lidt lyse ovenpå. Hvis de får meget mere end dette bliver de let brændte i bunden og det smager ikke rart. 

Når kagerne er kommet ud af ovnen er det en god ide lige at lade dem hvile et par minutter på pladen inden de lægges på en bagerist og køler. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Næste gang jeg laver dem bliver det med skal af appelsin og måske lidt kanel i dejen og gangen efter det med hvide chokoladeknapper og tranebær < UPDATE - de er fantastiske med appelsin og kanel!



Mmmh...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...